Suomen nokkahuiluseura ry järjestää katselmuksen, joka on tarkoitettu musiikkiopistoissa ja -kouluissa nokkahuilunsoittoa harrastaville lapsille ja nuorille. Katselmus on erinomainen tilaisuus saada esiintymiskokemusta ja palautetta omasta esiintymisestä sekä päästä kuuntelemaan muita nokkahuilisteja. Katselmukseen voivat osallistua yksittäiset nokkahuilistit mahdollisine säestäjineen sekä nokkahuiluyhtyeet. Katselmus on
kaikille ilmainen, myös Suomen nokkahuiluseuraan kuulumattomille.
Kaikki esiintyjät saavat mukavan ja ammattitaitoisen raadin rakentavan
palautteen ja kunniakirjan osallistumisestaan sekä konserttilipun alennettuun hintaan Oulun Vanha Musiikki -festivaalin Barokkibakkanaalin nokkahuilukonserttiin. Raadilla on myös mahdollisuus jakaa muita kannustuspalkintoja. Ammattinokkahuilisteista koostuvan raadin kokoonpano julkistetaan myöhemmin.

Katselmuksessa on käytettävissä säestyssoittimina cembalo ja flyygeli
sekä säestäjä ilman erillistä korvausta. Katselmus toimii konserttimaisena tilanteena koko päivän, ja katselmukseen toivotaan osallistuvan runsaasti myös yleisöä! Katselmuksessa on myös mahdollista liittyä Suomen nokkahuiluseura ry:n jäseneksi. Katselmuksen järjestämistä tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Ilmoittautuminen katselmukseen avataan marras-joulukuussa. Lisätietoa katselmuksesta saa Suomen nokkahuiluseura ry:n puheenjohtajalta Eero Saunamäeltä osoitteesta
puheenjohtaja@nokkahuilu.fi.

Katselmus järjestetään lauantaina 20.1.2018 klo 10-14.30 Oulun musiikkikeskuksen Tulindbergin salissa. Katselmukseen on vapaa pääsy.


Koulutus nokkahuilunsoittajille ja -opettajille

Suomen nokkahuiluseura ry järjestää mm. yhtyesoiton opetusta sekä muuta koulutusta nokkahuilunsoiton harrastajille iästä riippumatta. Seura voi kouluttaa myös nokkahuilunsoiton opettajia – ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan ja kerro toiveistasi! Koulutusta antavat ammattinokkahuilistit.

Koulutus järjestetään lauantaina 20.1.2018 klo 15-17.30 Oulun konservatorion tiloissa.


Nokkahuilukonsertti Barokkibakkanaalissa

Ammattinokkahuilistien muodostama nokkahuiluyhtye Q Consort esiintyy Oulun Vanha Musiikki -festivaalin Barokkibakkanaalissa. Konsertissa myös kantaesitetään osia Gustav Nyströmin teoksesta Sju ritualer nokkahuilukvintetille. Q consortin lisäksi konsertissa esiintyvät nokkahuiluduo Anna ja Eero Saunamäki sekä cembalisti Matias Häkkinen. Q consort käyttää Adrian Brownin rakentamia renessanssinokkahuiluja ja se soittaa nokkahuiluyhtyemusiikkia monipuolisesti 1500- ja 1600-luvuilta. Lisätietoa yhtyeestä löytyy osoitteesta qconsort.org

Konsertti järjestetään lauantaina 20.1.2018 klo 18, paikkana on Ravintola Voimala 1889 osoitteessa Kasarmintie 1, 90130 Oulu. Liput 15/10 euroa ennakkoon Ticketmasterista, ovelta 20 €, nuorten nokkahuilistien katselmukseen osallistuville 5 €.