Kauneimmat barokkijoululaulut

4.12.2019 kello 19, teatteriravintola Vänmanni

Kauneimmat barokkijoululaulut soivat 4. joulukuuta kello 19 teatteriravintola Vänmannissa. Konsertin vierailevina tähtinä
ovat kosketinsoittaja Matias Häkkinen, nokkahuilisti ja traversisti Sini Vahervuo ja ukuleletaituri Jarmo Julkunen. Kattausta täydentävät paikalliset muusikkomme.

Liput 20€, 15€ (eläkeläiset) ja 5€ (opiskelijat, työttömät ja lapset). Liput myynnissä etukäteen Oulu10-palvelupisteissä ja Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä ilman käsittelykuluja ja Ticketmasterissa (+käsittelykulut). Jos lippuja on jäljellä, niitä myydään ovelta tuntia ennen esitystä hintaan 25€/20€/10€.Hvila vid denna källa – Lähteelle istukaamme

15.11.2019 kello 19 Turusen Saha, Pikisaari

Hvila vid denna källa – Lähteelle istukaamme -konsertti uppoutuu ruotsalaisten kansallisrunoilijaksikin luonnehditun Carl Michael Bellmanin laulujen mukana 1700-luvun kiehtovaan maailmaan. Oppaina tällä draamallisella matkalla ovat muusikot Pentti Hildén  laulu ja mandora, Pauliina Fred traverso ja nokkahuilu, Markus Pelli barokkisello ja rumpu. Draamallisesta ohjauksesta vastaa Antti Korhonen.

Valtaosa lauluista esitetään alkukielellä, mutta esitys tehdään juonnon,
dramatisoinnin ja suomennosten  avulla helposti lähestyttäväksi
suomenkieliselle yleisölle. Konserttia on tukenut Svenska kulturfonden.

Liput 20€, 15€ (eläkeläiset) ja 5€ (opiskelijat, työttömät ja lapset). Liput myynnissä etukäteen Oulu10-palvelupisteissä ja
Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä ilman käsittelykuluja ja
Ticketmasterissa (+käsittelykulut). Jos lippuja on jäljellä, niitä myydään ovelta tuntia ennen esitystä hintaan 25€/20€/10€.


Firenzen Camerata tässä ja nyt

22.4.2019 klo 15.00 Caritas-sali

Barokkia palvelukoteihin -hankkeen avajaiskonsertti soi Caritas-salissa toisena pääsiäispäivänä. Hanke on saanut innoituksensa 1500-luvun lopulla toimineesta Firenzen Cameratasta, jonka tilaisuuksissa kohtasivat monet oman aikansa kulttuurivaikuttajat, runoilijat, muusikot, humanistit, mesenaatit ja intellektuellit. Samanaikaisesti Ferrarassa toimi kolmen tunnetun naisvirtuoosin yhtye Concerto delle donne, jolle sävellettiin lukuisia bravuurinumeroita. Nyt trio Lehtipuu – Lindeberg – Oramo musisoi Firenzen ja Concerto delle donnen hengessä. Tervetuloa inspiroitumaan!

Cavalieri – Rore – Luzzaschi – Caccini – Bassano – Castello – Strozzi – Monteverdi

Esiintyjät: Anna Maria Lehtipuu, Tuuli Lindeberg ja Anna Maaria Oramo sekä Laura Kangas, Anna-Maija Rousselle, Riina Salminen ja Terttu Kukkonen.

Liput 10 € Oulu10, Torikatu 10

Kauneimmat barokkijoululaulut 12.12.2018 klo 19.00 

Teatteriravintola Vänmannissa tuttuja ja tuntemattomampia joululauluja 1500-1700 -lukujen Euroopasta periodisoittimin esitettynä yhteislaulua unohtamatta! Mukana tunnelmoimassa Ensemble Nylandia: Taavi Oramo, Sini Vahervuo ja Matias Häkkinen täydennettynä oululaisilla muusikoilla Johanna Leponiemi ja Kati Valkama. Tilaisuudessa julkistamme Oulun Vanha Musiikki 2019 -festivaalin ohjelman! Kiiruhda ostoksille, jäsenetu voimassa Holvi-kaupassa.

Liput 20 € peruslippu, 15 € eläkeläiset, opiskelijat, varushenkilöt, Ovm ry:n jäsenet

Ennakkoon Oulu 10, Torikatu 10 ja Holvi-nettikaupasta (https://holvi.com/shop/cafebarocksuomi/)

Mukana tukemassa Musiikin edistämissäätiö

Kreettan klubi on sulautunut valtakunnalliseen Café Barock -konseptiin, joka palauttaa konserttitradition takaisin juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi, johon kuuluu syöminen, juominen ja jutustelu.

 

Kreettan klubi on rento jamityyppinen musiikkitapahtuma ravintola- tai kahvilamiljöössä. Musisointi on vapaamuotoista ilman ennakkoon ilmoitettua ohjelmaa.

23.5.2018 klo 19.00 Ravintola Tuba

Barokkia kesän kynnyksellä

Tarjolla tunnelmia ja taattua barokkilaatua periodisoittimin. Säveltäjäniminä mm.

Albinoni-Telemann-Rameau-Scarlatti-Purcell

Lavalla: Anna-Maija Rousselle, Anna Liukkonen, Johanna Leponiemi, Laura Kangas, Laura Röntynen, Tiina Kortelainen.

Liput ovelta 6 €

Kauden 2017-2018 muut klubit

7.12.2017 klo 19.00  Ravintola Tuba, liput ovelta 6 €

Syksyn ensimmäisessä Kreettan klubissa sukelletaan italialaisen oopperan maailmaan ja kuullaan musiikkia, joka soi Aurinkokuninkaan hovissa.

Barokkioopperan helmiä: LA CALISTO

Francesco Cavallin mestarillisesta, Ovidiuksen Metamorfoosit -klassikkoteokseen perustuvasta varhaisoopperasta kuullaan Caliston, Dianan ja Endymionen otteita. Kreikkalainen mytologia antaa eväitä jos jonkinlaisiin juonenkäänteisiin — kuolevaisia ja jumalia, nymfejä ja satyyreja, kolmiodraamaa, salajuonia, valeasuja ja muodonmuutoksia, rakkautta, kateutta, kostoa ja paljon muuta! Cavallin ilmaisuvoimainen musiikki tuo näiden etäisten taruhahmojen puuhat lähelle nykyihmistäkin.

Francesco Cavalli (1602-1776) on yksi 1600-luvun merkittävimmistä italialaisista oopperasäveltäjistä. Hän käytti oopperoissaan pientä orkesteria, joka soveltui hyvin uudenlaisten, Venetsiassa 1630-luvulta lähtien yleistyneiden kaupallisten oopperatalojen saleihin. Venetsia oli 1600-luvulla oopperan keskuspaikka ja siellä toimi vuosisadan lopulla toistakymmentä oopperataloa. Venetsian Teatro Sant’Apollinaressa sai myös La Calisto ensi esityksensä vuonna 1651. Libreton teki Giovanni Faustini.

Endymion Ensamble:

  • Paulus Sipilä, kontratenori
  • Virve Karén, sopraano
  • Tiina Kortelainen, barokkiviulu
  • Anna-Maija Rousselle, barokkialttoviulu
  • Hilla Laitinen, barokkisello
  • Marko Jouste, teorbi
  • Kari Suvilehto, arkkiluuttu

Robert De Viséen musiikkia Ludvig XIV:n hovista

Robert De Visée oli ranskalainen muusikko, joka toimi kahden merkittävän kuninkaan, Ludvig XIV (Le Roi Soleil) ja Lugvig XV (Louis le bien aimé), hoveissa. De Visée oli laulaja, luutisti ja säveltäjä. Hänen soitinvalikoimansa koostui näppäily- ja jousisoittimista: barokkikitara, teorbi, luuttu ja gamba. Ohjelmassa kuullaan De Viséen sävelmiä Pariisissa 1716 julkaistusta kokoelmasta Pièces de théorbe et de luth.

  • Anni Ranta, traverso
  • Marko Jouste, teorbi
  • Kari Suvilehto, arkkiluuttu

Open stage

Omat soittimet mukaan ja soittamaan barokkijameissa!

16.1.2018 klo 21.00 Folkbarock/festivaaliklubi, Ravintola Tuba, liput ovelta 6 €