Oulun seudun VII vanhan musiikin festivaali 31.1.-7.2.2016

 

MAGNIFICAT

Sunnuntai 31.1. klo 19.00, Oulun tuomiokirkko

Sinikka Ala-Leppilampi, konserttimestari, Kreeta-Julia Heikkilä, konserttimestari, Cappella pro Vocale, Oulunsalo Ensemble

Durante: Magnificat
Mozart: Eine kleine Nachtmusik
Charpentier: Magnificat

Oulun seudun barokki-ihme Oulunsalo Ensemble soittaa musiikkia satojen vuosien takaa ja harjoittelee ikivanhalla mestari-kisälli–menetelmällä. Silti se on inspiraation ja innovoinnin lähde niin soittajilleen kuin kuulijoilleen. 1700-luvun alun kaksi suurta ja silti varsin erilaista hengenmiestä, italialainen mystikko Durante ja ranskalainen charmantti Charpentier, kohtaavat tässä konsertissa riemukkaan ja raikkaan Mozartin.

PELEKKÄÄ BACHIA

Maanantai 1.2. klo 19.00, Lääninhallituksen talo

Pekka Elsilä, huilu, Tiina Kortelainen, viulu, Anna-Maija Rousselle, alttoviulu, Emiliano Travasino, alttoviulu, Laura Röntynen, cembalo

J.S.Bach: Englantilainen sarja nro 3, Gambasonaatti nro 3, Vier Duetti, Sinfonia kantaatista nro 156
C.P.E.Bach: Huilusonaatti G-duuri Wq 123

Suuri ja mahtava ukko-Bach on myös pieni. Hänen barokkimusiikissaan ehtymätön, elävä pulssi sykkii ja menneen ajan filosofinen taika lumoaa silloinkin, kun soittajia on intiimisti vain muutama. Etenkin, jos soittamiseen heittäytyvät Oulu Sinfonian osaavat barokkispesialistit sekä säihkyvä uusi cembalistimme Laura Röntynen. Bachin pojista etevin, Carl Philipp Emanuel, käytti lahjansa kapinointiin: hänen galantti tyylinsä ei ollut pappa-Bachin mieleen.

BAROKIN PARHAAT

Torstai 4.2. klo 19.00, Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus
Yhteistyössä Oulu Sinfonian kanssa

Oulu Sinfonia, Suomalainen Barokkiorkesteri FiBO, johtaa Antti Tikkanen

Suomalaisen Barokkiorkesteri FiBO:n taiteilijat liittyvät Oulu Sinfonian riveihin viuluvirtuoosi Antti Tikkasen johdolla. FiBOn elävä ja ennakkoluuloton esitystapa edustaa lajinsa kärkeä. Konsertissa kuullaan yllätyssolisteja ja musiikin helmiä tutuilta sekä tuntemattomilta barokkisäveltäjiltä.

VIVALDIN VUODENAJAT: SINKOVSKI

Sunnuntai 7.2. klo 15.00, Madetojan sali, Oulun Musiikkikeskus

Dmitri Sinkovski, barokkiviulu, Pekka Elsilä, huilu, The Seasons Ensemble, Antto Vanhala, konserttimestari

Vivaldi: Le Quattro Stagioni op.8 (Neljä vuodenaikaa)
Vivaldi: Il Gardellino op.10/3 RV 428 (Tikli)
Händel: Concerto grosso B-duuri op. 6/7 HWV 325

Kun maailman tunnetuin barokkiviulisti Dmitri Sinkovski soittaa livenä Oulussa barokin kuuluisimmat viulukonsertot, Vivaldin Vuodenajat, voi käydä kuten kriitikoille Sinkovskin Vuodenajat-levytyksen suhteen: superlatiivit loppuvat kesken. Miten maailman suosituimman barokkiviulistin soitin soi? Mitä on se fantastinen taituruus, joka tekee niin monen mielestä Sinkovskin soitosta maailman parasta? Onneksemme Vivaldin maagiset Vuodenajat paljastavat viulististaan tuon kaiken ja vielä enemmän – hänen herkkyytensä, henkisyytensä, jaloutensa, taistelutahtonsa, hänen sielunsa.