Ensemble Gamut! Oulussa 10.5.

Kolme mustiin pukeutunutta henkilöä seisoo ja katsoo kameraa.

Uniikki vanhan musiikin yhtye Ensemble Gamut! tuo harvinaisella tavalla keskiaikaisia soittimia ja elektronista äänimaisemaa yhdistelevän konsertin Ouluun keskiviikkona 10. toukokuuta. Lapsed caick laolacatt! -konsertti kuullaan Voimala 1889:ssä klo 19, ja sen järjestää Oulun vanha musiikki ry.

Tunnin mittaisen musiikillisen matkan aikana kuullaan varhaisinta Suomen alueella säilynyttä musiikkia. Kirjallisten nuottilähteiden lisäksi konsertin pohjana on vanhoja runosävelmiä. Varhaisten kansanlaulujen ja kansanperinteen tapaan yhtye lainaa ja sekoittelee melodioita sekä muokkaa ja varioi tekstejä kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaksi. Konserttiohjelmassa mukana myös ensi kertaa yhtyeen omaa musiikkia.

Ensemblen muodostavat Aino Peltomaa, laulu, keskiajan harppu ja perkussiot, Ilkka Heinonen, jouhikko ja alttojouhikko sekä Juho Myllylä, nokkahuilut. Ensemble Gamut! on luonut oman uniikin soundinsa yhdistämällä elementtejä keskiajan musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, improvisaatiosta sekä elektronisista äänimaisemista. Ensilevyllään kriitikot hurmannut yhtye julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”RE” joulukuussa 2022.

LIPUT
24 € perus / 18 € eläkeläiset / 10 € opiskelijat, työttömät

 

Lisätietoja konsertista tästä.