Oulun Vanha Musiikki -festivaalin liput nyt myynnissä

Oulun Vanhan Musiikki -festivaalin konserttiliput ovat nyt myynnissä. 10.–14. toukokuuta järjestettävällä festivaalilla ennakkolippuja myydään neljään konserttiin. Festivaalin avaa pääsymaksuton lounaskonsertti Oulun pääkirjastolla. Ohjelmassa on lisäksi kolme kirkkokonserttia, joissa on myytävänä käsiohjelmia ovella.

Korona-ajan Oulun vanha musiikki on järjestänyt yksittäisiä konsertteja, mutta nyt vanhasta musiikista pääsee jälleen nauttimaan toukokuisen viikon ajan.

Festivaali huipentuu Oulun barokkiorkesterin eli Obon konserttiin 14.5. Kastellin kirkossa. Obon Fanfaari keväälle -konsertissa kuullaan tuttujen Telemannin ja Vivaldin musiikin lisäksi Durantea ja Pergolesia. Oulun barokkiorkesterin kokoonpano on laajempi kuin koskaan ja mukana on ensimmäistä kertaa myös luonnontorvet.

Lippuja voi ostaa Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä sekä Oulussa Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä.

Festivaalin järjestää Oulun vanha musiikki ry. Vuotuisen festivaalin lisäksi yhdistys järjestää konsertteja ympäri vuoden. Oulun barokkiorkesteri on osa yhdistyksen toimintaa.
Vuodesta 2009 toimineen yhdistyksen jäseninä on ammattimuusikoita, musiikin harrastajia sekä vanhaa musiikkia rakastavaa konserttiyleisöä ja yhdistyksen toiminnan tukijoita.

Oulun Vanha Musiikki 10.–14.5.2022

Festivaaliohjelma

Sanssoucin linnassa
Tiistai 10.5. klo 11.00 (30 min)
Laituri, Oulun kaupungin pääkirjasto, vapaa pääsy

Tiistai 10.5. klo 19.00
Tyrnävän kirkko, Kirkkotie 2, 91800 Tyrnävä, käsiohjelma 10 e

Cembalisti Laura Röntynen, traversisti Pekka Elsilä ja barokkialttoviulisti Johanna Leponiemi vievät yleisön Potsdamissa sijaitsevaan Sanssoucin linnaan Carl Philipp Emanuel Bachin (1714­-88) Triosonaattien sävelillä. Tiistain lounaskonsertin kesto on noin puolet illan konserttikokonaisuudesta.

Kaksin gamboilla
Keskiviikko 11.5. klo 19.00
Lääninhallituksen valkoinen sali, Linnankatu 3, Oulu
Liput: Ennakkoon 20/15/5 €, ovelta 25/20/10 €

Johanna Kilpijärvi ja Maija Lampela soittavat harvemmin kuultua viola da gamba -soitinta. Konsertissa kuullaan juuri tälle barokinaikaiselle jousisoittimelle sävellettyä musiikkia 1600- ja 1700-luvuilta mm. Marin Marais’lta, François Couperinilta ja Tobias Humelta.

Laura Maddalena -musiikkiteatteriesitys
Torstai 12.5. klo 19.00
Teatterikuoppa, Revontie 45, 90830 Haukipudas
Liput: Ennakkoon 20/15/5 e, ovelta 25/20/10 e

Cembalisti ja näyttelijä Elina Mustonen tulkitsee kahden eri aikakausilla eläneen orpokodissa asuvan tarinan. Esitys yhdistää historiaa ja fiktiota, venetsialaista cembalomusiikkia, Eero Hämeenniemen uusia sävellyksiä ja tekstiä. Kuullaanpa tarinassa raivokasta räppiäkin! Esitys sisältää musiikkia myös Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta.

Meditaatio metsässä
Perjantai 13.5. klo 19.00
Tuiran kirkko, käsiohjelma 10 e

Barokin runoissa metsä on paikka, jossa tunteet pääsevät virtaamaan. Linnéa Casserlyn (sopraano, nokkahuilut) ja Katri Tikan (barokkiharppu) konsertissa vuorottelevat tunteiden voimakas ilmaisu, luonnon tuoma rauha ja vaikeiden kokemusten hyväksyntä John Dowlandin, Thomas Morleyn, Jean-Baptiste de Bousset’n, Barbara Strozzin ja John Walshin musiikin mukana.

Heijastuksia
Lauantai 14.5. klo 13 & 15
Villa Hannalan Dome, Kahvelitie 1 Oulu
Liput: Ennakkoon 15/10/5 €, ovelta 20/15/10 €
Konsertti + leivoskahvit: 20/15/10 € (vain ennakkoon)

Barokkiyhtye Fides tuo Villa Hannalan pihapiirissä sijaitsevaan domeen laajan kattauksen eurooppalaisesta 1600- ja 1700-lukujen musiikista. Tarina kulkee englantilaisen melankolian kautta Euroopan runsaan ja riehakkaan kevään heräämiseen. Domen kupolirakenteen ansiosta kuulijalle tarjoutuu täysin uudenlainen kokemus. Konsertti, jonka sisältö on ikiaikainen, mutta itse äänikokemus vailla vertaansa. Tule, koe ja ylläty!

Barokkiyhtye Fides
Kati Valkama, viola da gamba
Kaisa Komulainen, barokkisello
Kari Suvilehto, arkkiluuttu, renessanssiluuttu

Fanfaari keväälle
Lauantai 14.5. klo 18.00
Kastellin kirkko, Töllintie 38 Oulu, käsiohjelma 15 e

Oulun barokkiorkesteri esiintyy festivaalilla laajempana kuin koskaan ennen. Liideriksi nousee tällä kertaa Obon omista riveistä barokkiviulisti Johanna Leponiemi, ja solisteina loistavat harpisti Katri Tikka, oboisti Regina Hamarikivi ja traversisti Pekka Elsilä sekä luonnontorven taitajat Matias Nässi ja Sauli Orbinski.

Oulun barokkiorkesteri erikoistunut 1600–1750-lukujen musiikkiin. Parinkymmenen muusikon orkesteri syntyi kesällä 2018 muusikkojen tarpeesta esittää orkesteriteoksia barokin ajan soittimilla. Obo on Oulun Vanha Musiikki -festivaalin pääesiintyjä ja sen toimintaa järjestää Oulun vanha musiikki ry.

Oulun Barokkiorkesteri
Johanna Leponiemi, Laura Kangas, Jaana Herlevi, Tiina Kortelainen, Liida Subida, Virva Pietilä, barokkiviulu
Anna-Maija Rousselle, Emiliano Travasino, barokkialttoviulu
Riina Salminen, Niiles Outakoski, barokkisello
Virve Räisänen, cembalo
Juha Nääppä, kontrabasso
Katri Tikka, harppu
Matias Nässi, Sauli Orbinski, luonnontorvet
Regina Hamarikivi, oboe
Pekka Elsilä, traverso