,

Oulun barokkiorkesteri festivaalikeikalle Ruotsiin

Oulun barokkiorkesteri Obo esiintyy Festspelen -festivaalilla Piteåssa Ruotsissa tiistaina 14. kesäkuuta. Festspelen juhlii tänä vuonna nelikymppisiään 11.–16.6. Vuonna 1982 perustetulla festivaalilla kuullaan korkeatasoista musiikkia folkista ja jazzista klassiseen.

Oulun barokkiorkesteria pääsee kuulemaan sitä ennen Oulun Vanha Musiikki -festivaalin päätöskonsertissa 14. toukokuuta Kastellin kirkossa Oulussa. Obon Fanfaari keväälle -konsertissa kuullaan tuttujen Telemannin ja Vivaldin musiikin lisäksi Durantea ja Pergolesia. Oulun barokkiorkesterin kokoonpano on nyt laajempi kuin koskaan ja mukana on ensimmäistä kertaa myös luonnontorvet.

Oulun barokkiorkesteri erikoistunut 1600–1750-lukujen musiikkiin. Parinkymmenen muusikon orkesteri syntyi kesällä 2018 muusikkojen tarpeesta esittää orkesteriteoksia barokin ajan soittimilla.

Obo on Oulun Vanha Musiikki -festivaalin pääesiintyjä. Orkesterin festivaalikonsertit ovat usein monitaiteellisia teoksia, kuten yhteistyö barokkiviulisti Peter Spisskyn ja Nordic Baroque Dancers -ensemblen kanssa sekä Topi Lehtipuun ideoima ja johtama kokonaistaideteos, joka yhdisti vanhan musiikin periodisoittimineen, solisteineen ja kuoroineen Thomas Freundlichin videotaiteeseen ja näyttämölliseen ilmaisuun.

Oulun barokkiorkesteri
Johanna Leponiemi, Laura Kangas, Jaana Herlevi, Tiina Kortelainen, Liina Subida, Virva Pietilä, barokkiviulu
Anna-Maija Rousselle, Emiliano Travasino, barokkialttoviulu
Riina Salminen, Niiles Outakoski, barokkisello
Virve Räisänen, cembalo
Juha Nääppä, kontrabasso
Katri Tikka, harppu
Arja Ollila, trumpetti
Matias Nässi, Sauli Orbinski, luonnontorvet
Regina Hamarikivi, oboe
Pekka Elsilä, traverso