Konsertti kupolissa ja cembaloräppiä festivaalilla

kupoli

Tänä vuonna Oulun Vanha Musiikki -festivaalilla lähestytään vanhaa musiikkia uusista näkökulmista, sekä kupolin sisällä liikuskellen että tämän vuosikymmenen sävelin.

Miltä ääni tuntuu? Miten eri tavoin sen voi kokea? Barokkiyhtye Fides tuo Oulun Toppilansaaressa sijaitsevan Villa Hannalan pihapiirissä sijaitsevaan domeen 14. toukokuuta laajan kattauksen eurooppalaisesta 1600- ja 1700-lukujen musiikista. Domen kupolirakenteen ansiosta kuulijalle tarjoutuu täysin uudenlainen äänikokemus: kuuntelupaikkaa vaihtamalla voi vaikuttaa siihen, minkä äänen kuulee voimakkaimmin. Parhaimman kokemuksen saakin seisten ja kuljeskellen domen sisällä. Konsertin sisältö on ikiaikainen, mutta itse äänikokemus vailla vertaansa.

Heijastuksia-konsertteja pidetään festivaalilauantaina kaksi, kello 13 ja kello 15. Barokkiyhtye Fidesissä soittavat Kati Valkama, viola da gamba, Kaisa Komulainen, barokkisello ja Kari Suvilehto, arkkiluuttu, renessanssiluuttu. Ohjelmistossa on mm. Dowlandin, Telemannin, Marcellon ja Schenkin teoksia. Ennakkoon ostettavaan lippuun voi valita myös leivoskahvit. Konsertti järjestetään yhteistyössä Villa Hannalan ja Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen kanssa.

Uutta vanhaa musiikkia taas saadaan kokea Haukiputaan Teatterikuopalla 12.5. kello 19. Laura Maddalena musiikkinäytelmässä on barokin ajan musiikin lisäksi Eero Hämeenniemen säveltämää musiikkia, jopa “Isä-Antonion räppi”. Teos on cembalisti-näyttelijä Elina Mustoselle tehty. Näytelmä kertoo kahden eri aikakausilla orpokodeissa eläneen tytön tarinan yhdistämällä historiaa ja fiktiota, venetsialaista cembalomusiikkia, Hämeenniemen uusia sävellyksiä ja hänen kirjoittamaansa tekstiä. Lisäksi esitys sisältää musiikkia Luigi Rossilta, Barbara Strozzilta, Domenico Scarlattilta, Baldassare Galuppilta ja Ferdinando Bertonilta.