,

Händelin Messias joulukuussa

Händelin Messias kuullaan periodisoittimin Oulussa, Keminmaassa ja Luulajassa joulukuussa

Klassisen musiikin kestosuosikkeihin lukeutuva Georg Friedrich Händelin loistelias Messias-oratorio kuullaan perjantaina 9.12. Oulun tuomiokirkossa ensimmäistä kertaa barokinajan aikalaissoittimin esitettynä. Oulun lisäksi teos esitetään Keminmaan kirkossa 10.12. ja Luulajan tuomiokirkossa 11.12. Konsertit järjestää Oulun vanha musiikki ry.

Joulun aikaan ympäri maailman esitettävässä englanninkielisessä teoksessa käydään läpi Jeesuksen elämä eri vaiheissaan. Oratorion kuuluisin kuorokohtaus “Hallelujah” on taidemusiikin tunnetuimpia sävelmiä. Barokin mestariteoksen esittävät Oulun barokkiorkesteri, ruotsalainen Erik Westbergs Vokalensemble -kuoro sekä vanhaan musiikkiin erikoistuneet solistit sopraano Tuuli Lindeberg, alttoroolissa italialais-venezuelalainen kontratenori Rodrigo Sosa Dal Pozzo, brittiläinen tenori Guy Cutting sekä bassoroolissa baritoni Elja Puukko. Konsertin johtaa vanhan musiikin spesialisti, Concerto Copenhagenin konserttimestari Peter Spissky.

Orkesteri on odottanut konsertteja jo pitkään: ”Tämä on ollut monen vuoden projekti, joka nyt vihdoin saadaan toteutettua. Teos on meille muusikoille tuttu, mutta on upeaa, että pääsemme soittamaan sen nyt periodisoittimilla ja barokkiin erikoistuneiden laulajien ja huippukuoron kanssa”, kertovat Laura Kangas ja Tiina Kortelainen Oulun barokkiorkesterista.

Konsertteja ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Oulun kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Nordic Culture Point, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto sekä Musiikin edistämissäätiö. Yhteistyössä Keminmaan seurakunta, Svenska kyrkan i Luleå ja Sensus.

G. F. Händel: Messias
9.12. klo 18 Oulun tuomiokirkko
10.12. klo 18 Keminmaan kirkko
11.12. klo 18 Luulajan tuomiokirkko

Oulun barokkiorkesteri
Erik Westbergs Vokalensemble (SE, FI)
Peter Spissky (DK), konserttimestari ja musiikin johto
Tuuli Lindeberg, sopraano
Rodrigo Sosa Dal Pozzo (IT, VE), kontratenori
Guy Cutting (UK), tenori
Elja Puukko, basso

 

Katso lisätietoja tapahtumasivulta.